Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen, het wordt steeds meer gedaan. Niet heel gek, want met zonnepanelen (ook wel PV-panelen genoemd) kan zonne energie worden omgezet in stroom door middel van de fotovoltaïsche cellen op de panelen. Op deze manier wordt er duurzame energie gewonnen op een uiterst milieuvriendelijke manier.

Zonnepanelen kopen

Waar op het letten bij het kopen van zonnepanelen?

Het is verstandig om uzelf goed voor te bereiden op het kopen van zonnepanelen. Waar moet u precies op letten? We bespreken het hieronder.

Donkerblauwe of zwarte zonnepanelen?

Donkerblauwe zonnepanelen hebben polycellen, deze cellen zullen in theorie bij optimale zon een iets lager vermogen hebben dan de monocellen die zich bevinden op de zwarte zonnepanelen. Uitgaande van een Belgische situatie met relatief gezien veel bewolking en diffuus licht, is het echter zo dat poly-zonnepanelen geschikter zijn. Bovendien zijn ze ook goedkoper dan mono-zonnepanelen.

Wanneer er maar gebruik kan worden gemaakt van een beperkte oppervlakte, dan zijn mono-zonnepanelen aan te bevelen. Dit type zonnepanelen heeft per oppervlakte eenheid een hogere opbrengst. Ze zijn daarentegen wel iets duurder.

Efficiency zonnepanelen

Uiteraard is het de efficiency van het zonnepaneel erg belangrijk. Er zijn diverse zonnepanelen beschikbaar die ook verschillen in efficiency. Zo zijn er zonnepanelen met een efficiency van 15% maar ook 17%. Des te hoger de efficiency van het zonnepaneel, des te meer stroom deze zal genereren.

Afmeting zonnepanelen

Er zijn over het algemeen 3 formaten zonnepanelen. Kleine zonnepanelen met een formaat van zo'n 1.50 bij 1 meter, standaard zonnepanelen van zo'n 1.65 bij 1 meter en grote zonnepanelen van zo'n 1.95 bij 1 meter. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor grote zonnepanelen, deze hebben vaak een hogere efficiency en capaciteit. Maar uiteraard is het is afhankelijk van het dakoppervlak welke zonnepanelen het beste kunnen worden geplaatst.

B-merk zonnepanelen

Het is af te raden om zonnepanelen te kopen die niet door een testinstituut beoordeeld zijn, zogenaamde B-merk zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn vaak geassembleerd door vrijwel onbekende fabrikanten die zelf losse onderdelen kopen. Deze zonnepanelen worden dan heel goedkoop aangeboden om mensen te lokken die de aankoop van zonnepanelen voornamelijk op prijs baseren. Ons advies is om de zonnepanelen waarbij geen testen aanwezig zijn niet te kopen.

Prijs van zonnepanelen

Bij de aankoop van zonnepanelen wordt uiteraard ook gelet op prijs. Maar belangrijk is dat u nooit naar de prijs per zonnepaneel moet kijken. In plaats daarvan kijkt u naar de prijs per eenheid capaciteit, oftewel Wattpiek (Wp). Zo is een zonnepaneel van 270 Wp dat €230 kost goedkoper dan een zonnepaneel van 250 Wp dat €220. De eerst kost namelijk €0,85 per Wp, de tweede €0.88 per Wp.

Daarnaast is het ook zo dat de prijzen van A-merk zonnepanelen nogal kunnen verschillen per aanbieder. Het is daarom aan te raden om offertes van diverse zonnepaneel aanbieders met elkaar te vergelijken. Door goed te vergelijken op prijs en kwaliteit kan eenvoudig worden gekozen voor de aanbieder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijk geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van zonnepaneel specialisten uit uw regio en bespaar op uw zonnepalen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze zonnepanelen leveranciers en installateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde specialisten.
Omdat u van meerdere installateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw zonnepanelen!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een installateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.