Opbrengst zonnepanelen

Wat is de opbrengst van zonnepanelen is een vraag die veel wordt gesteld. Om de opbrengst van een zonnepaneel te berekenen dient onder andere te worden gekeken naar het vermogen van het zonnepaneel.

Opbrengst zonnepanelen
Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Dit is het vermogen dat een zonnepaneel maximaal levert onder optimale en gestandaardiseerde weersomstandigheden. Er kan in Nederland worden uitgegaan van ongeveer 850 tot 900 uren per jaar waarop een zonnepaneel op vol vermogen werkt, dit worden ook wel de vollast uren genoemd.

Hoe zonnepaneel opbrengst berekenen?

De opbrengst van een zonnepaneel kan worden berekend door het vermogen van de zonnepaneel en de vollast uren met elkaar te vermenigvuldigen. U krijgt dan de opbrengst uitgedrukt in kWh per jaar.

Een zonnepaneel van 260Wp zal dus ongeveer (260Wp x 880 vollast uren =) 228.800 Wp per uur en dus 229 kWh per jaar opbrengen. Er wordt bij het berekenen van deze opbrengst dus uit gegaan van Nederlandse omstandigheden en daarnaast ook ideale plaatsing.

Zonnepanelen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw dak? Vergelijk dan geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van zonnepaneel installateurs uit uw regio en bespaar op de aanschaf van zonnepanelen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze zonnepanelen leveranciers en installateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde specialisten.
Omdat u van meerdere installateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw zonnepanelen!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een installateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.