Vreg ontkent afvoering prosumententarief

Mike avatar

Mike op 03-10-2015

Eerder berichtte we nog dat de prosumententarief waarschijnlijk wordt afgevoerd na een publicatie van Het Belang van Limburg. Dat blijkt echter niet zo te zijn volgens de Vlaamse energieregulator Vreg. lees mee.

wel of geen afvoering

Op korte termijn géén afvoering!

"We zijn bij Vreg niet van plan op het prosumententarief af te voeren op korte termijn. Natuurlijk willen we onderzoeken of we op termijn alle netgebruikers, met of zonder zonnepanelen, kunnen laten overstappen op een ander tarieftype voor de aanrekening van het distributienet. Dat zou de capaciteitstarief kunnen zijn" aldus een woordvoerder van Vreg. Waarom de Vreg er nu nog niets aan wil laten doen, leggen ze uit als volgt: "De prosumententarief is al gebaseerd op de capaciteiten van een gebruiker en installatie. Er is in feite dus al een lange termijnvisie aan de gang".

Ruime consultaties verwacht

In het persbericht dat de Vreg losliet, geven ze aan dat er de komende tijd ruime consultaties gegeven zullen worden om iedereen te informeren. De klachten die het binnenkrijgt zijn niet zozeer tegen het prosumententarief, maar veel gebruikers zien liever een capaciteitstarief omdat die de kosten van de netbeheerders beter reflecteert. Bovendien is de structuur van zo'n capaciteitstarief eenvoudiger te begrijpen.

Wordt vervolgd...


Laat een reactie achter, vinden we leuk!