Verplicht zonnepanelen op bedrijfspanden

Mike avatar

Mike op 13-05-2016

Het is zover. De maatregel om de zogeheten Turteltaks naar beneden te halen is er door: vanaf 1 januari 2017 moet ieder nieuw gebouwd bedrijfspand ten minste een deel zelf groene stroom kunnen opwekken. Zonnepanelen zijn hiervoor verreweg de beste optie voor pandeigenaren. Lees je mee?

bedrijfspand zonnepanelen

Verplicht groene stroom opwekken

De eis om verplicht groene stroom op te wekken bij nieuw te bouwen bedrijfspanden komt met name voort uit Europa. De Vlaamse minister van Energie zegt hierover: "Die verplichting bestaat nu al voor nieuwbouwwoningen, hierbij kiest 2/3 al voor zonnepanelen. We hopen dat bedrijven nu ook de investeringswaarde gaan inzien en eerder kiezen voor zonnepanelen en groene stroom, omdat het deels nu eenmaal verplicht wordt". Bart Tommelein zegt verder: "De subsidies gaan ook verdwijnen voor grote installaties van zonnepanelen, maar de verkoop zal door de eerder genoemde maatregelen toch boosten".

Bedrijfspand laten bouwen?

Denk dan dus aan groene energie, zoals zonnepanelen. Het is de goedkoopste en voordeligste oplossing om aan de eis te voldoen. Bovendien doe je er de energiefactuur ook een plezier mee. Het is in feiten een win-win. Vergelijk altijd meerdere offertes voor zonnepanelen op een bedrijfspand via onze site. Het helpt je nog meer besparen, o.a. op de aanschaf- en plaatsingsprijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!