Vanaf 2018 extra vergoedingen voor zonnepanelen

Mike avatar

Mike op 07-01-2016

Het is nu nog interessanter om te investeren in Zonnepanelen. Natuurlijk kennen we allemaal het rendement van zonnepanelen en de uiteindelijke besparingen op de energiefactuur. De investering in zonnepanelen blijft natuurlijk in eerste instantie relatief fors, maar dat verdient zich terug. Door een nieuwe wet komt daar nog bovenop dat je vanaf 2018 extra vergoedingen krijgt voor elektriciteit die voortkomt uit overproductie: elektriciteit die je niet zelf gebruikt maar teruggeeft aan het net. Goed nieuws dus!

vergoedingen zonnepanelen

kWh niet meer standaard op 0

Nu wordt de geproduceerde kWh nog eens per jaar doodleuk op '0' gezet. Hierdoor krijg je als eigenaar van zonnepanelen 0,0 terug voor je geproduceerde elektriciteit waar je zelf niets mee hebt kunnen doen, maar die je wel doorgestoten hebt aan het net. En zij verdienen er op hun beurt weer aan. Maar, wacht eens even. Jij genereert stroom waar je niks voor vergoed krijgt, maar wel af moet staan, en zij verdienen eraan? Daar klopt inderdaad iets niet. Dat vond Andries Gryffroy (N-VA) ook niet en die stelde hierover vragen aan minister van Energie Annemie Turtelboom (Open Vld).

Conclusie: overproductie wordt lucratief!

De uitkomst is dat gezinnen met overproductie van elektriciteit vanaf 2018 netjes een vergoeding krijgen. Het is vanaf dan namelijk mogelijk om per "prosument" te berekenen wat de overcapaciteit via zonnepanelen exact heeft opgeleverd aan extra energie. Eigenaars van zonnepanelen kunnen zodoende hun geproduceerde elektriciteit verkopen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!