Perfecte plek voor uw zonnepanelen? Google helpt!

Mike avatar

Mike op 29-09-2015

De beste locatie kiezen voor het plaatsen van uw zonnepanelen is nog niet eens zo eenvoudig. Gelukkig hebben we Google. Zij ontwikkelde een nieuwe tool genaamd 'Project Sunroof'. Heel erg handig wanneer u zonnepanelen wilt laten plaatsen en hier het maximale rendement uit wilt behalen. Leest u mee?

juiste plek zonnepanelen

Vragen over installatie zonnepanelen

Het begon allemaal bij de velen zoekopdrachten binnen de zoekmachine van Google. Mensen zoeken ontzettend vaak op informatie omtrent het plaatsen en rendement van zonnepanelen. Hierop besloot Google een nieuwe tool te lanceren: Project Sunroof. Deze tool bepaalt op basis van uw locatie dé perfecte plek voor uw zonnepanelen installatie. Tevens rekent het voor u uit wat u op die plek dan bespaart t.o.v. een andere plek. Handig!

Dit is mede mogelijk gemaakt door het combineren van data uit Google Maps en Earth. Binnen de tool van 'Sunroof' zoekt u op uw adres en de tool haalt hier automatisch allerhande beschikbare data tevoorschijn.

Maximaal besparen, wie wil dat nou niet?

Voorlopig is de tool alleen in de V.S. beschikbaar. Om precies te zijn zelfs alleen in San Fransisco (thuishaven van Google zelf) en Boston. Dat is ook niet geheel onlogisch. De tool is vrij complex. Het verzamelt namelijk o.a. de data omtrent de aantal uren zon op een bepaalde plek. Ook laat het zien aan welke kant van het dak de meeste zon staat. Door de aantal zonuren te combineren met de energiefactuur en de investering van een zonnepanelen installatie, kunt u eenvoudig uw rendement berekenen.

Google gebruikt ook klimaatdata om te bepalen of uw woning geschikt is voor zonnepanelen. Het kan zomaar zijn dat uw investering het niet waard zal gaan zijn.

Benieuwd? Check het filmpje!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!