Maak kennis met de Solar Bench!

Mike avatar

Mike op 24-03-2016

Het is zover! De eerste Solar Bench is geplaatst en in België hebben we de primeur. In Hasselt is namelijk het eerste "zonnepanelen bankje" geplaatst in het stadspark. Tablet, smartphone of elektrische fiets opladen terwijl je gezellig bijkletst of geniet van het park? Vanaf nu kan het!

solar bench

Zitbank met ingewerkte zonnecellen

De solar bench is een zitbank waar ingewerkte zonnecellen groene energie kunnen produceren. Het bankje kost maar liefst €8.500 euro, maar levert dus "groene" stroom terug. Op termijn is het bankje dus rendabel. Hasselt heeft de absolute primeur. Nadat ze een tijdje terug het topic "zonnepanelen in de stad" behandelde kwam het idee van de solar bench naar boven. Hasselt wilde meer gaan doen met zonnepanelen en groene energie. De solar bench biedt vele mogelijkheden: groene energie en het is nog sociaal ook!

Het zonnepanelen bankje

Zo wordt ie in de volksmond ook wel genoemd: het zonnepanelen bankje. Het bankje heeft 4 stopcontacten waar mensen hun smartphones, tablets of bijvoorbeeld elektrische fiets aan kunnen koppelen. Gratis energie in het park terwijl je bijkletst of relaxed! Ondanks de flinke aanschaf, vindt de Hasseltse gemeente het een goede investering: "Het bankje dient in eerste instantie als bank en heeft daarnaast dus het voordeel dat er groene energie mee opgewekt kan worden. Voor vandalisme hoeven we niet bang te zijn. Graffiti zou geen effect mogen hebben op het genereren van energie" aldus Joost Venken, schepen van Energie en Duurzaamheid.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!