Belasting op zonnepanelen nu al afgevoerd door Vreg?

Mike avatar

Mike op 02-10-2015

Update 03-10-2015: toch geen afvoering door Vreg?

Talloze klachten kregen ze binnen. De Vlaamse energieregulator Vreg denkt er daarom nu al aan de zogeheten prosumententarief af te voeren. Het alternatief is het capaciteitstarief, zo schrijft het Belang van Limburg.

vreg prosumententarief

Vanaf 1 juli het prosumententarief

Al 3 maanden lang betalen meer dan 200.000 gezinnen het prosumententarief. Dit is een soort belasting voor consumenten die een zonnepanelen installatie hebben en hierdoor elektra doorzetten op het net. Afhankelijk van de kracht van zo'n installatie betalen zonnepanelen eigenaars een bedrag voor de afdracht. Nu er dagelijks nieuwe klachten op de mat van de Vreg vallen, werkt de Vreg aan een alternatief: het capaciteitstarief.

Het capaciteitstarief

Het capaciteitstarief gaat ervoor zorgen dat u belasting gaat betalen op basis van de capaciteit van de aansluiting op het net. Heeft u als gezin bijvoorbeeld een zonnepanelen installatie, dan heeft u automatisch een zwaardere aansluiting en gaat u meer betalen dan andere gezinnen die geen zonnepanelen op hun dak hebben.

U heeft nog even de tijd om mee te discussiëren. Vreg wil het nieuwe capaciteitstarief vanaf 2018 gaan invoeren. Wat denkt u ervan? Deel het hieronder!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!